Bioveta CANIVERM 0.7 g, Antiparazitar Intern Câini, Pisici, Canide și Feline Sălbatice - 100 comprimate

-14%
349,99 Lei 300,00 Lei
Economisesti: 49,99 Lei
Caniverm este un antiparazitar intern foarte eficient sub formă de comprimate masticabile cu suprafață netedă ce asigură o inghițire fără probleme. Acesta este recomandat împotriva viermilor ovali şi laţi la câini, pisici, canine şi feline.

Conținut: 100 comprimate


Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: C645 Ai nevoie de ajutor? 0769 666 555
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
  • substanțe active: fenbendazol, pyrantel și praziquantel
  • un preparat medicamentos foarte eficient împotriva viermilor ovali şi laţi la câini, pisici, canine şi feline 
  • suprafaţa netedă şi forma ideală asigură o înghiţire fără probleme 


COMPOZIȚIE:

1 comprimat – 0,7 g: 
Fenbendazolum 150 mg, Pyranteli embonas 144 mg, Praziquantelum 50 mg.

 

FORMA MEDICAMENTULUI:  comprimate

 

PARTICULARITĂŢI FARMACOLOGICE:

Fenbendazolul ajunge pe cale orală la paraziți și blochează polimerizarea proteinei structurale a tubulinei în interiorul axonilor nervilor, interferând funcția de transport a celulelor de absorbție a parazitului. Fenbendazol face parte din grupa de derivaţi de benzimidazol. Fenbendazol este o substanţă cu un spectru mare de acţiune asupra nematozilor, asupra viermilor pulmonari, asupra anumitor tenii şi cestode. Fenbendazol este primit de către viermi pe cale orală şi acţiunea lui constă din blocarea polimerizării tubulinei proteinei structurale a axonilor nervoşi, fiind astfel perturbate funcţiile de transport ale celulelor de absorbţie ale parazitului. Acţionează împotriva exemplarelor mature şi formelor în stadiu de dezvoltare ale viermilor intestinali sensibili. 
Pamoatul de pyrantel acționează ca și un antagonist nicotin-colinergic în ganglioni, care determină paralizii neuro-musculare spastice ale parazitului. Pamoatul de pyrantel este un derivat de tetrahidropirimidine. Este vorba despre un antihelmintic cu spectru larg, foarte eficient la tratarea infecţiilor provocate de Toxocara canis, Toxocara cati, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum. Pamoatul de pyrantel are o eficienţă moderată împotriva ambelor tipuri de viermi, dar mai puţin împotriva N. americanus. Nu acţionează asupra trichurozei şi nici asupra strongilozei. Acţionează ca un antagonist asupra receptorilor nicotinici colinergici din ganglioni, ceea ce provoacă paralizarea spastică neuromusculară la viermi. Pamoatul de pyrantel acţionează împotriva formelor imature şi mature de viermi sensibili intestinali, însă nu acţionează asupra stadiilor migratoare din ţesuturi. Pyrantelul nu are proprietăţi vermicide şi ovocide.

Praziquantel este un derivat sintetic de isochinolină-pirazină, slab dizolvabil în apă. Un spectru unic de acţiune este reflectat de faptul că este eficient în tratarea infecţiilor schistosomice, acţionând în acelaşi timp împotriva metazoarelor şi teniilor. Nu acţionează asupra Fasciola hepatica şi în caz de hidatidoză. Praziquantelul crește permeabilitatea membranelor celulare pentru ionii de calciu, care determină contracții musculare ale parazitului. Praziquantel măreşte permeabilitatea membranelor celulare pentru ionii de calciu şi ca urmarea a acestui fapt are loc contractarea musculară la parazit. Provoacă paralizia musculară a blocului neuromuscular prin depolarizarea inhibitorilor de colinesterază. Generează vacuolizarea şi dezintegrarea tegumentului şi parazitul moare. Chiar dacă Praziquantel este absorbit în F. hepatica, nu are loc nici o reacţie la acest parazit. În cazul infecţiilor schistosomice la animale, Praziquantel acţionează asupra stadiilor imature de viermi şi asupra viermilor maturi. Praziquantel este absorbit rapid şi bio-disponibilitatea lui după administrarea pe cale orală este de 80 %. Combinaţia de substanţe active din febantel şi din pyrantel pamoat prezintă un marcant efect sinergetic. În timp ce pyrantel-ul pamoat independent atinge o eficienţă maximă de 75 % şi febantel-ul singur 45 %, combinaţia ambelor substanţe menţionate atinge o eficienţă de peste 90 %. O altă creştere a eficienţei la deparazitare este dată de faptul că toate cele trei substanţe active acoperă împreună un spectru mai larg de paraziţi.


INDICAȚII:

Parazitoze determinate de ascarizi și tenii la câini, pisici, feline și canide (Toxocara canis, Toxocara cati, Toxascaris leonina, Taenia spp.,Trichuris vulpis, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Multiceps multiceps, Mesocestoides spp.)


CONTRAINDICAȚII:

Cisticercozele oculare și neurocisticercoidozele spinale.
Tulburări hepatice.

 

EFECTE SECUNDARE:

După câteva ore de la administrare se poate produce vomă, urticarie. Acestea sunt reacții la proteinele rezultate din moartea paraziților, nu se datorează reacției la medicament. Preparatul poate determina toropeală la animale.
 

INTERACȚIUNI:

Nu trebuie administrat simultan cu preparate pe bază de piperazină sau alți agenți antiparazitari.


CALEA DE ADMINISTRARE:

Orală. Tabletele pot fi administrate separat sau înglobate într-o bucată de mâncare. Se administrează o singură doză. Nu se administrează impreună cu produse lactate. Felinelor și canidelor din grădinile zoologice, circuri etc. se recomandă administrarea produsului sub formă spartă și înglobată în bucăți de carne, care se dau în tainul de dimineață în cuști, corespunzător numărului de animale.
 

PRECAUȚII:

La cățele gestante este necesară calcularea dozei corespunzătoare. La căței se recomandă administrarea preparatului începând cu vârsta de 3 săptămâni, apoi cu regularitate la fiecare 3 luni.
 

DOZA: 

Căței, câini de talie mică și pisici:
½ comprimat 0,7 g/ 5 kg greutate

Câini de talie mijlocie:
1 comprimat 0,7 g /5 – 10 kg greutate

Câini de talie mare sau carnivore mari:
1 comprimat 0,7 g/ fiecare 10 kg greutate


TIMP DE AȘTEPTARE:

Produsul nu este destinat animalelor de consum.
 

PREZENTARE: 

Tablete a 0,7 g: 1 cutie a 100 tbl.

 

PĂSTRARE:

În loc uscat și întunecos, în ambalajul original, la temperatura de până la 25ºC. A se feri de lumină.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0769 666 555 office@lilpet.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!